השאירו פרטים כבר עכשיו

אני אדאג ללוות אותך לאורך כל הדרך עד השגת המטרה

    גישור

    תחום הגישור הוא בגדר אומנות במיוחד לאור השינויים האחרונים שהעביר המחוקק המחייב בני זוג להיכנס להליך גישור לפני פתיחת הליך גירושין.

    גישור בגירושין – מה חשוב לדעת?

    גישור הוא הליך לפתרון סכסוכים, שמאפשר לצדדים לפתור את הסכסוך בצורה נוחה, יעילה ותוך מינימום פגיעה במערכת היחסים ביניהם ובמערכת היחסים עם הילדים, כאשר מדובר בגישור בגירושין. המטרה בסוף הליך הגישור היא להגיע להסכם גירושין שיאושר ע"י בית המשפט ויקבל תוקף של פסק דין.

    כשבני זוג מתלבטים אם לפנות להליך גישור, עולות על הפרק מספר שאלות חשובות:

    1. מהם היתרונות העיקריים של הליך הגישור לעומת לניהול הליך משפטי?

    • מערכת יחסים טובה – הגישור מתנהל באווירה רגועה ונעימה, בניגוד למשפט שמקבל לעתים אופי 'מלחמתי'. בחדר הגישור ניתן ללבן את המחלוקות, לתקן את היחסים ואולי אף לפתוח ערוצי תקשורת חדשים.
    • שליטה של הצדדים – הצדדים שולטים בהליך לאורך כל הדרך. החל מבחירת המגשר וכלה בחתימה על ההסכם בסוף ההליך. להסכם לא ייכנסו סעיפים שהצדדים לא מסכימים עליהם. לעומת זאת, בהליך המשפטי יש פרוצדורה מקובלת, הצדדים לא יכולים לבחור מי השופט שידון בעניינים ובנוסף, הוא זה שיקבע את תוצאת פסק הדין ולא הם.
    • חיסכון בזמן ובכסף – ניהול הליך משפטי יכול להמשך מספר שנים, בין היתר, בשל העומס הרב שיש בבתי המשפט. לעומת זאת, הליך גישור כולל מספר פגישות, בין בנפרד ובין עם שני הצדדים ולא נמשך זמן רב.
      ניהול הליך משפטי כרוך בתשלום שכר טרחה לעורכי הדין, אגרות בית משפט ועוד. לעומת זאת, בהליך הגישור ההוצאה היחידה שיש לצדדים היא שכרו של המגשר, אשר לרוב יהיה זול יותר משכר טרחתו של עורך דין שיצטרך לנהל משפט במשך תקופה ארוכה.
    • חסיון. הליך הגישור הוא חסוי וסודי, כך שהצדדים יכולים לומר בחדר הגישור את כל מה שהם שרוצים, ולבטא את רגשותיהם. ע"פ חוק, המגשר לא ישתמש במידע שנמסר לו במהלך הגישור.

     

    1. מהם מאפייני המגשר?

    מגשר צריך להיות ניטרלי ונטול אינטרסים. הוא אמור להוביל את בני הזוג להסכם טוב ויעיל עבורם, אך הם אלו שמחליטים מה יכלול ההסכם ולא המגשר.

    המגשר נמצא שם כדי לסייע להם להציף את הרגשות והמטרות שלהם. מגשר צריך להיות יצירתי, כזה שמסוגל לחשוב מחוץ לקופסה ולהציע לצדדים פתרונות שיתאימו לשניהם.

    כשהצדדים ניצבים לפני בחירת מגשר, חשוב שיבחרו במגשר שירגישו עימו בנוח. מגשר שישרה עליהם אווירה נינוחה ושיהיה קשוב לצרכיהם. העדר כימיה עלול לפגוע ביעילות הליך הגישור.

     

    1. אילו נושאים נכללים בהליך גישור גירושין?

    לרוב, הליך הגישור כולל מספר נושאים עיקריים:
    *משמורת ילדים וזמני שהיה. בני הזוג מסדירים ביניהם בהסכם מי יהיה ההורה המשמורן, או האם המשמורת תהיה משותפת. בהסכם  תהיה התייחסות גם לצרכים רפואיים, חוגים, חינוך ועוד.
    *מקום מגורים הוא נושא חשוב שייכלל בהסכם. תהיה במסגרתו התייחסות לשאלת העתקת מקום מגורים לאחר הגירושין.

    *חלוקת רכוש – בני הזוג יגיעו להסכמות בנושא זה ביניהם. כך, הם יוכלו להימנע מתחולה של הסדר איזון המשאבים הקבוע בחוק יחסי ממון בני זוג.
    מעבר לכך, לכל משפחה יש צרכים ונושאים שרלוונטיים לה, והליך הגישור יתן מענה ספציפי לכל הצרכים האלו.

     

    1. האם הליך הגישור הוא חובה?

    ע"פ החוק, החל מיולי 2016, צדדים שמצויים בסכסוך משפחתי חייבים לפנות להליכי גישור לפני שהם פותחים בהליך משפטי.

    כלומר, בני זוג שמתגרשים חייבים להגיש בקשה ליישוב סכסוך ללשכת הסיוע, ולאחר 4 פגישות מהו"ת (מידע, הכרות ותיאום) הם יצטרכו להחליט אם הם בוחרים להמשיך בהליך הגישור, או שפניהם לניהול הליך משפטי.

    חשוב לציין, כי בני הזוג רשאים, כמובן, מההתחלה לפנות לגישור באופן עצמאי, לבחור מגשר בהתאם לפרמטרים שצוינו, לנהל הליך גישור ולהגיע להסכם גירושין, וכך להימנע מהגשת הבקשה ללשכת הסיוע ומפעולה בדרך זו.

    להכוונה נכונה וייעוץ

    אני אדאג ללוות אותך להשגת המטרה



      מעל 20 שנות ידע וניסיון במציאת פתרונות ייחודיים ואישיים

      יד ביד לאורך כל הדרך

        קידום עורכי דין קידום עורכי דין